Circuite

Hanoi, Vietnam

Ziua 1.
Sosire în Hanoi. Transfer la hotel. În funcție de orarul de zbor, dacă este timp, puteți face o scurtă vizită în Hanoi Old Quarter, Cartierul Vechi al Hanoiului, denumit și 36 de străzi. Această zonă aglomerată și înghesuită adăpostește mii de buticuri și mici magazine si poate fi un loc interesant de explorat. Cazare în Hanoi.


Ziua 2.
După o călătorie plăcută de 3 ore, vom ajunge la Hoa Lu, capitala Vietnamului din secolul al 9-lea, o cetate antică, distrusă între timp în mare parte, care se întindea cândva pe o suprafață de peste 3 km2.  Aici vom vizita templele dedicate Împăratului Dinh Tien Hoang din Dinastia Dinh (968 – 980) și Împăratului Le Dai Hanh din Dinastia Le (980 - 1009). După vizitarea acestor temple ne vom îndrepta spre orașul Tam Coc. După-amiază, ne vom urca într-o barcă tradițională vietnameză (sampan boat) și vom călători pe apă preț de o oră și jumătate prin lanurile de orez până la grotele din peștera sacră Tam Coc. În continuare vom vizita Pagoda Bich Dong, așezată printre lotuși roz. Templul oferă priveliști spectaculoase ale zonei înconjurătoare. Pagoda Bich Dong a fost construită de doi călugări budiști: Tri Kien și Tri The. Când intri în pagodă, va trebui să treci peste un pod de piatră, apoi printr-o poartă frumos decorată. Odată ce treci prin poarta Pagodei Bich Dong vei descoperi o oază de liniște. Luați-vă timp să admirați și să explorați locul. Pagoda Bich Dong nu este una obișnuită, deoarece este compusă din trei pagode separate stratificate: Ha, Trung și Thuong. Aceste trei pagode sunt construite în ordine crescătoare și pentru a ajunge la ele trebuie să urcați pe niște scări abrupte, însă peisajul care se deschide în fața ochilor merita tot efortul. Vom vizita și Templul Thai Vy - o combinație unică de design arhitectural. Acest templu a fost construit pentru a venera patru generații de regi Tran: Tran Thai Tong, Tran Thanh Tong, Tran Nhan Tong și Tran Anh Tong. Veți fi liberi să vă bucurați de timpul petrecut aici înainte de a pleca mai departe spre Ninh Binh unde vom rămâne peste noapte. Seara veți avea la dispoziție timp liber pentru a lua cina și a explora orașul.


Ziua 3.
După micul dejun, vom pleca spre Ha Long Bay. Drumul durează aproximativ 4 ore, timp în care puteți admira câmpurile de orez, cirezile de bivoli și viața zilnică a satelor vietnameze situate în Delta Râului Rosu. Odată ajunși în Ha Long, vom lua barca si ne vom aventura în golful Ha Long Bay, o locație de patrimoniu mondial. Aici aveți ocazia de a surprinde în cadre foto superbe toate insulele care se conturează ferm în interiorul Golfului: Dog Island, Incense Burner Island, Fighting Cock Island sau Peștera Sung Sot. Cei cărora le place înotul pot ajunge până la plaja Titov. Bucurați-vă de apusul Soarelui! Timp liber pentru relaxare sau pescuit. Seara o vom petrece pe vas. Cazare Ha Long


Ziua 4.
Ziua o vom petrece pe vas. Vom face o croaziera spre insulele Man’s Head și insula Țestoaselor. Cei care vor dori, pot vizita si Pestera Ascunsa, la care se poate ajunge doar cu o mica barcă din bambus. Ne vom aventura pe Golful Bai Tu Long îndreptându-ne înapoi spre Ha Long. Vom servi un brunch la bordul vasului. Spre amiaza vom debarca și vom fi preluați de autocarul cu care ne vom întoarce în Hanoi.  Transfer la aeroportul Noi Bai, de unde vom lua avionul spre Hue, fosta capitală imperială a Vietnamului. Transfer și cazare în Hue.


Ziua 5.
Ne vom începe ziua cu barca pe Raul parfumat, râu care traversează orașul Hue. Toamna, florile din livezile de pe lângă râu, intra în apa, dând fluviului o aroma asemănătoare parfumului. Pe traseu vom face o vizită la Pagoda Thien Mu, cea mai veche pagoda din Hue. Situată lângă pitorescul râu, cu arhitectura veche, Thien Mu, adaugă un farmec aparte acestui cadru natural. Sunetul clopotului Thien Mu, este ca și sufletul orașului Hue, răsunând asupra râului, spre drumul din Cetate, vibrând în mințile localnicilor și al vizitatorilor peste întregul oraș Hue, vechea capitală. Mausoleul fostului împărat Minh Mang si Khai Dinh. Mausoleul a fost construit in locul ales de rege, în mijlocul pădurii de conifere, pe baza proiectului făcut de regele însuși. Ne continuam vizita în Cetatea Imperiala și în piața Dong Ba. Cazare în Hue.


Ziua 6.
După micul dejun vom pleca spre Da Nang. Bucurați-vă de traseul pitoresc ce se va deschide în fața noastră. Vom trece prin satul pescăresc Lang Co, un loc special pentru cadre foto deosebite. Odată ajunși în Da Nang, vom vizita muzeul Cham care gazduieste cea mai buna colecție de artefacte din lume. In drumul nostru spre Hoi An, ne oprim să admiram Marble Montain (Munții de Marmura), un dar al naturii oferit Vietnamului, considerat patrimoniu național. Ne continuam drumul spre Hoi An, cel mai important port comercial din Asia în secolele 17- 18. Timp
liber la dispoziție pentru vizitare sau plajă. Cazare în Hoi An.


Ziua 7
Vom avea o zi vietnameza autentica cu multa distracție. Vom învață sa pescuim asistați de pescarii locali din satul Cam Thanh. În timp ce localnicii ne vor face o scurta prezentare a satului Cam Thanh – satul nucilor de cocos, vom lua o barcă de-a lungul râului. Pescarii ne vor învăța să pescuim crabi și de asemenea sa facem diverse instrumente din frunza de nucă de cocos (ceasuri, ochelari). Înainte de transferul către orașul Hoi An, vom vizita o casa de meșteșugar din sat. Ajunși în Hoi An, vom face o plimbare in centrul vechi al orașului unde vom vizita fostele case de negustori. Cazare în Hoi An.


Ziua 8
Dupa micul dejun ne vom intoarce la Da Nang, de unde vom lua avionul pentru un scurt zbor spre Ho Chi Minh City, fostul Saigon. Timp liber pentru a vizita: Muzeul de Război, Posta Centrala, Catedrala Notre Dame si orasul Chinezesc plin de viata si culoare. Cazare în Saigon.


Ziua 9.
După micul dejun vom pleca să descoperim zona Mekong. Vom lua o barcă de la debarcaderul Cai Lay’s pentru a admira peisajele și pentru a descoperi pulsul localnicilor din această zonă. După această scurtă plimbare ne vom dezmorți picioarele pedalând pe biciclete pe un traseu ușor de circa 7 Km, de-a lungul unui sat vietnamez. Pe drum vom admira livezile cu pomi fructiferi, iar localnicii ne vor da binețe, salutându-ne cu un sincer ”xin chao”. Vom face o oprire la casa unui fermier care cultivă fructe tropicale. Nu pierde ocazia, când te vei plimba prin livada sa, de a gusta fructe proaspete de aici. Schimbăm din nou mijlocul de transport, relaxându-ne în tradiționalele bărci ”sampan boat” și admirând peisajul luxuriant dezvăluit de canalele tropicale ale Deltei. Vom servi prânzul la un localnic din zona, cu specialități Mekong Delta. După prânzul specific zonei, vom face o scurtă plimbare pe jos până la mașina care ne va duce înapoi în Saigon (Ho Chi Minh). Sosire la hotel, după care aveți la dispoziție timp liber pentru plimbare sau odihna. Cazare in Ho Chi Minh.


Ziua 10.
Ziua plecării. În funcție de orarul de zbor, program de voie pana la ora transferului către aeroport.

Va rugam selectati perioada dorita in formularul de mai sus sau solicitati oferta personalizata.