Destinatia: Kathmandu, Nepal

Tara Lui Buddha /Circuit Nepal 

Sumar:

Zboara deasupra Everestului  - optional

Experimenteaza– Jungle Safari / activitati in jungla– inclus in program

Vizita la casa traditionala – Traieste ca un nepalez! ( inclus in program)

Vizita in comunitati tribale – inclus in program

Participa la activitatile culturale si ritualuri – inclus in program

Plimbare in natura – Drumetii – inclus in program

Ziua 1: Sosire in Khatmadu

Ceremonie de bun venit cu oferirea esarfei traditionale Khada - ritual nepalez care semnifica respect si sinceritate.

Transfer la hotel; scurta prezentare a facilitatilor hotelului si informații generale. 

Cazare în Khatmandu.

Ziua 2: Khatmandu

Dimineață, după micul dejun, zbor cu avionul deasupra Everestului (optional).

Restul zilei este rezervat in întregime vizitarii obiectivelor istorice înscrise in Patrimoniul UNESCO din Khatmandu, Swoyambhunath și Patan City.

Swoyambhunath: Pentru inceput vom vizita templul Swoyambhunath, cunoscut și sub denumirea de Templul Maimuței. Acesta este un sit cu o vechime de peste 2500 de ani unde se crede ca Lotusul Radiant, din mitologia Văii Khatmandu, a apărut prima dată dupa ce valea a fost secată de catre Manjushree, Zeul Înțelepciunii. 

Patan sau Lalitpur:  Orasul in care puteti vizita istorica Piață Durbar, Poarta de aur, înaltul templu Taleju si statuia Regelui Yogendra Malla.  După servirea prânzului în Patan City, ghidul vă va conduce in Piata Khatmandu Durbar Square. Aici veți vizita Hanuman Dhoka (vechea reședință regală), casa templu a zeiței Kumari (zeița vie), precum și piețele locale. 

Ziua se va încheia cu o plimbare prin bazarul local în drumul de întoarcere spre hotel.

Cazare in  Khatmandu.

Ziua 3: Khatmandu 

Intreaga zi va fi dedicată vizitarii zonelor istorice Pashupatinath, Boudhanath si Bhaktapur City. Boudhanath: aici veți vizita Boudha Stupa, un templu budist vechi de 2500 de ani, cunoscut si sub numele de Micul Tibet, un loc sfânt venerat și centrul budismului tibetan. Pashutinath Temple: Dupa servire prânzului aici, vom vizita templul Pashupatinath unde este venerat Zeul Shiva în formă de lingam ( doar hindusii au acces înăuntru). În apropierea acestui templu, peste râul sfânt Bagmati, se află Ghat (o zonă de incinerare) unde sunt incinerate corpurile persoanelor decedate din castele superioare ale societății, printr-un ritual tradițional. 

Bhaktapur: vizita în Bhaktapur Durbar Square, cunoscută si ca Bhadgaon, o altă așezare Newar atestată din secolul 9. Tot aici veți vizita si Poarta antică, reședința regală a Împăratului Bhupatindra Malla din Durbar Square, faimosul templu Nyatapola, construit în stil pagodă pe cinci etaje, precum si alte temple. Puteți, de asemenea, să faceți shoping în bazarul local din Bhaktapur.

Vizită la o familie tradițională Newari unde veți fi invitați să degustati "bhaje", un snack traditional (orez bătut, Choila, Aludum, Lakhamari).

Cazare in  Khatmandu. 

Ziua 4: Khatmandu - Kuringtar

Călătorie catre Kuringtar. Cazare la Summit River Lodge (pensiune completă); aceasta este una dintre cele mai frumoase cabane, fiind așezată pe malul râului care trece prin zona, înconjurată de o padure luxuriantă si oferind o panoramă uluitoare asupra dealurilor înconjurătoare. 

Puteți explora satul învecinat in care locuiesc populații Chepang ( comunități tribale care obișnuiau să trăiască o viață nomada în trecut).

Această cabană confortabilă situată  în Brigand's Bend este locul perfect pentru odihna și relaxare după drumul dintre Khatmandu și Pokhara.

Cazare in cabană în Brigand's Bend.

Ziua 5: Kurintar spre Chitwan, 70 km, 3 ore.

Transfer de la Kurintar spre Parcul National Chitwan; la sosire se va servi prânzul si se va face o prezentare a activităților la care veti lua parte.

Chitwan este căminul rinocerului cu corn precum si al tigrului royal bengalez.

Veti încerca câteva activitati specifice junglei cum ar fi: rafting în canoe, Jungle Safari, vizitarea și vizionarea programului de înmulțire a elefanților, precum și admirarea crocodililor.

Tot aici veți vizita satul tribal unde locuiește comunitatea Tharu.

Cazare în jungla Chitwan - cabană. 

Ziua 6: Chitwan 

Întreaga zi va fi dedicata diverselor activități din junglă. 

Cazare in aceeași cabană din Junglă. 

Ziua 7: Chitwan spre Pokhara, 179 km, 5 ore

După micul dejun servit in junglă, veti porni la drum spre Pokhara, admirand peisajele pitorești aflate pe parcursul autostrăzii Prithwi. După aproximativ 5 ore de călătorie veți ajunge în Pokhara, unul dintre cele mai frumoase orașe din Nepal. 

După sosirea în Pokhara veți mai merge încă o oră până la Kade (la poalele munților) de unde veti incepe o plimbare de doua ore de-a lungul unui drum mărginit de terenuri și sate tradiționale, până veți ajunge la locul denumit Australian Camp. Acesta este un loc foarte frumos și binecunoscut de unde, in zilele senine, se poate admira magnifica panoramă a vârfurilor Annapurna, Machhapuchhre și Manaslu care formează lanțul muntilor Himalaya.

Cazare în cabană în Australian Camp.

Ziua 8: Drumeție montană spre Phedi via satul Dhampus.

Dupa micul dejun veți porni în drumeție prin zonele rurale din împrejurimi, pentru aproximativ doua ore, până veți ajunge in satul Phedi. De aici veți fi preluat de autocar pentru a vă transfera la Pokhara. În drum puteți admira faimosul lac situat lângă Pokhara. 

Cazare Pokhara. 

Ziua 9: Zbor spre Khatmandu

Dupa micul dejun veți fi transferați la aeroport pentru zborul de întoarcere către Khatmandu. Este posibil să vă doriți să vizitați Thamel, o zona turistică și de shopping populară în Khatmandu, sau poate doar să vă odihniti la hotel.

Ziua 10:  Transfer către aeroport pentru zborul de întoarcere in țară. 

Tariful include:

Kathmandu : Cazare 3 nopti in Kathmandu cu mic dejun, conform program

Kuringtar : Cazare cu demipensiune, conform program

Pokhara:  Cazare cu mic dejun

Chitwan National Parc: Cazare 2 nopti cu pensiune completa ; Toate activitatile din jungla – conform program;  Ghid specializat; Taxa de intrare in parc

Bilete avion Bucuresti -Kathmandu- Bucuresti, Bilete avion Pokhara- Kathmandu, transfer aeroport-hotel-aeroport, transport pe toata durata programului, intrarile la monumente conform program.

Nu include:   Asigurare medicala, mesele care nu sunt mentionate in program, excursii optionale ( zbor deasupra Everstului – 230$/pers).

Taxe aeroport – 299 euro/ pers

Camera

Data plecare

Nopti

Tarif / pers

Dbl

27.10.2019

9 nopti

1687 euro

 

 

           

 

 

 

 

Va rugam selectati perioada dorita in formularul de mai sus sau solicitati oferta personalizata.